Herdenkingsavond

Eén keer per jaar, tussen Sinterklaas en Kerst houden wij een herdenkingsavond voor de nabestaanden van de overledenen van het afgelopen kalenderjaar.

Waar krijg je na een jaar nog een luisterend oor? Er wordt gedacht; het is toch al een jaar geleden, terwijl u het gevoel heeft alsof het gisteren was. Het is van uw omgeving niet verkeerd bedoeld maar zij zijn er niet meer mee bezig zoals u. Vaak wordt gedacht dat het verlies al verwerkt zou moeten zijn maar uw leven staat compleet op zijn kop.

Deze avond wordt op informele wijze ingevuld waarbij we uw dierbare herdenken. Elk jaar kiezen we een iets andere invulling maar de basis blijft altijd hetzelfde: samen herinneringen ophalen en gedenken van al die ons ontvallen zijn. We luisteren naar een lezing, afgewisseld door gepaste muziek en een gedicht. Dit alles in gezelschap van mensen met dezelfde ervaring als u.

Samen sta je sterker dan alleen. Het helpt om verdriet te delen en te zien dat je niet alleen staat. Herinneringen houden iemand vast in gedachten. Na het oplaten drinken we gezamenlijk nog iets en praten wat na met elkaar zodat u in de feestdagen hopelijk een klein lichtpuntje kunt zien.

Sfeer foto van de aula