Detail - Rouwen doen we Samen

Rouwen doen we écht samen

Alles is anders in deze tijd van corona-zorgen. Het coronavirus veroorzaakt veel verdriet. Dat geldt vooral voor mensen die te maken krijgen met het overlijden van een familielid, dierbare vriend of kennis. Zij kunnen vaak geen afscheid nemen vanwege de beperkingen die de overheid heeft opgelegd. “Dat is verschrikkelijk”, zegt kunstenares Nadia Gonegaï. Om de pijn te verzachten bedacht zij een speciaal concept: ‘Rouwen doen we samen’.

“Het idee is om mensen die nu niet de mogelijkheid hebben om bij een uitvaart of crematie aanwezig te zijn toch bij het afscheid van een dierbare te betrekken”, aldus Nadia Gonegaï. Dat gaat dan via een persoonlijke foto-boodschap voor de familie. Wie niet bij het afscheid kan zijn, ontvangt een wikkel met de afbeelding van de overledene die om een waxinelichtje kan worden gedaan. De bedoeling is daarna samen met het waxinelichtje op de foto te gaan. Alle foto’s worden verzameld en verwerkt in een presentatie die tijdens de uitvaart of crematie wordt afgedraaid. “Op deze manier kan iedereen er als het ware toch bij zijn, ook al is het virtueel”, zegt Nadia Gonegaï.

Alle foto’s komen samen in een fotocondoleanceboekje. “Dat boekje is dan een bijzondere herinnering aan een bijzonder afscheid. Op deze manier is het toch een vorm van samen rouwen”, vindt Nadia Gonegaï.

RouwenDoenWeSamen.nl

Nadia - Rouwen doen we Samen
Fotocondoleanceboekje - RDWS